Englezi mislili da je De Bruyne našminkanog oka odigrao meč, a onda je stiglo objašnjenje

Jasno je šta mu je

Englezi mislili da je De Bruyne našminkanog oka odigrao meč, a onda je stiglo objašnjenje

Endin Čaušević

Manchester City na svom terenu pobijedio je jučer Brighton sa 3:1 u meču 13. kola Premiershipa, a u centru pažnje našao se Kevin de Bruyne koji se sa modricom na licu pojavio na jučerašnjoj utakmici.

Građani su pred svojim navijačima na Etihadu uspjeli da pobijede ekipu Brightona, a junak ovog tima ponovo je bio Erling Haaland koji je postigao dva gola.

Manchester City je nakon poraza u prošlom kolu od Liverpoola uspio danas da dođe do tri boda iako je Brighton pružio odličan otpor na Etihadu.

Međutim, glavna tema nakon jučerašnje utakmice bio je veznjak domaće ekipe Kevin de Bruyne zbog svog zanimljivog izgleda.

De Bruyne je bio u centru pažnje jer je imao modricu na svom desnom oku što je mnoge zbunilo jer nije jasno šta se desilo belgijskom veznjaku.

Oglasi

Engleski mediji su objavili da je De Bruyne možda čak i našminkan stigao na Etihad, te se špekulisalo da je možda to uradio jer je izgubio neku opkladu, ali ubrzo nakon toga stiglo je jasno objašnjenje.

Naime, komentator s BBC-a Mike Minay je objasnio tokom prenosa da De Bruyne nije našminkao svoje desno oko ili izgubio neku opkladu da to uradi, te da se jednostavno radi o modrici.

De Bruyne je na jednom od prethodnih treninga dobio žestok udarac u lice kada ga je pogodila lopta, de mu je ostala modrica na desnom oku koja još uvijek nije prošla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, i pored povrede koju je zadobio na treningu De Bruyne je bez problema odigrao jučerašnju utakmicu jer mu modrica na oku nije pravila previše problema, te je čak u 75. minuti zabio fantastičan gol za 3:1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi