Izjava s kojom se cijeli svijet slaže: "Šanse za to rastu iz dana u dan"

Saigrač vjeruje u Haalanda

Izjava s kojom se cijeli svijet slaže: "Šanse za to rastu iz dana u dan"

E. Ganibegović

U ponedjeljak je u Parizu održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Najprestižniju individualnu nagradu prema očekivanjima osvojio je napadač Real Madrida Karim Benzema.

Norveški stroj za golove i igrač Manchester Cityja Erling Haaland bio je deseti u poretku, no njegov saigrač Ilkay Gundogan smatra da će upravo on sljedeće godine dobiti ovu nagradu.

"Ima kvalitetu, to svi možemo vidjeti. To je već pokazao svojim igrama, u kojima pridodaje našoj momčadi. Zna da je morao naporno raditi da dođe tu gdje je sada, a sada postaje sve bolji.

Mislim da ima nešto posebno u njemu, jer je jako skroman. Siguran sam da ćemo ga zajedno uspjeti još više razviti. Ne samo ove sezone, nego i za godine koje dolaze. To će ga učiniti nevjerovatnim igračem.

On je stvarno nevjerovatan, ali sigurno će još više napredovati i mislim da su mu šanse da osvoji Zlatnu loptu sve veće iz dana u dan", rekao je Gundogan, prenosi Tuttomercatoweb.

Iako u Parizu nije osvojio niti jednu nagradu, ipak mu je posvećena pažnja i to prilikom uručenja nagrade "Gerd Muller" Robertu Lewandowskom.

Kada se Poljak pojavio na sceni kako bi preuzeo nagradu i održao kratki govor, gala voditelj Didier Drogba počeo je pričati o Erlingu Haalandu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klinac je u formi", sažeo je uspjehe Norvežanina čiji se lik ocrtao na ekranu iza. Pojavio se pomalo zbunjeni igrač Barcelone, koji je odgovorio da je sezona duga.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

imeiime
Mi se ne slazemo!
2 0
user1662850567
Najbolji napadac mozda je pogresijo sto je odbrao ovi klub plastike pred Reala bayern man utd juventus milian to su klubovi sa istorijom tradicijom a ne ko city psg cak i barcelona arabski kluba koji nemaju nisto osven novac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi