Težak udarac za De Bruynea i Manchester City
Foto - EPA

Mora na pauzu zbog povrede

Težak udarac za De Bruynea i Manchester City

M. Šljivak

Kevin de Bruyne je povrijeđen i neće ga biti na terenu barem četiri sedmice.

Belgijanac je napustio meč između Manchester Cityja i Aston Ville i odmah je bilo jasno kako sa njim nešto nije u redu.

Na kraju se ispostavilo da je De Bruyne zaradio povredu mišića. Zbog toga mu slijedi pauza od četiri do šest sedmica, te će propustiti mnoge važne utakmice.

Neće zvijezde Građana biti u meču protiv Liverpoola 2. februara, a izvjesno da će propustiti i meč sa Tottenhamom (13.2).

U ovom periodu City od utakmica u Premiershipu još igra meč sa WBA i Sheffield Unitedom, a za mjesec dana su na rasporedu utakmice sa Arsenalom, Borussijom (M) i West Hamom, te 3. marta sa Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve bi ih De Bruyne mogao propustiti, ali vidjet ćemo kada će biti spreman za igru i hoće li se vratiti za nešto manje od mjesec dana ili će pauza ipak biti duža, što bi svakako bio veliki udarac za Guardiolu.

De Bruyne je i ove sezone sjajan u dresu Cityja, te je u 23 utakmice zabio tri gola i upisao je čak 15 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadoredsi
Pola ekipe on znaci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi