Kevin Kampl ponovo u Red Bullu, ali onom iz Leipziga
Foto: EPA

Slovenac stigao na ljekarske preglede?

Kevin Kampl ponovo u Red Bullu, ali onom iz Leipziga

Njemački mediji donose vijest da će reprezentativac Slovenije Kevin Kampl ponovo promijeniti klub.

Ovaj 26-godišnji veznjak će nakon dvije godine provedene u Bayer Leverkusenu najvjerovatnije preći u Red Bull Leipzig, a Slovenac je navodno već stigao na ljekarske preglede.

Interesantno, Kampl je u prošlosti već nastupao za jedan klub iz Red Bullove sportske porodice i to za Salzburg, u kojem se proslavio i potom 2015. godine potpisao za Borussiju Dortmund.

Transfer Kampla iz Bayera u Leipzig trebao bi biti težak između 17 i 18 miliona eura, a realizovan u narednih manje od 48 sati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim za Salzburg, Borussiju i Leverkusen, Kevin Kampl je nastupao još za Greuther Furth, Osnabruck i Aalen, a za reprezentaciju Slovenije je upisao 24 nastupa uz dva postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti