Ništa od penzije: Boateng ostaje na fudbalskim terenima
FOTO: EPA

Potpisao do 2023. godine

Ništa od penzije: Boateng ostaje na fudbalskim terenima

H. Zilić

Iskusni Kevine-Prince Boateng (35) ostaje na bundesligaškim terenima.

Bilo je pisanja po medijima da bi mogao okončati karijeru, ali dogovorio je saradnju sa berlinskom Herthom na još godinu dana, potvrđeno je danas.

Boateng je u Herthu stigao prošlo ljeto iz Monze i bio je jedan od najboljih fudbalera Stare dame u doigravanju protiv HSV-a gdje je tim iz Berlina izborio opstanak u Bundesligi i naredne sezone.

Prije Monze i Herthe, Botaeng je imao veoma bogatu karijeru.

Nosio je dres Fiorentine, Besiktasa, Sassuola, Barcelone, Eintrachta, Las Palmasa, Milana, Schalkea, Genoe, Portsmoutha, Tottenhama, Borussije Dortmund, a upravo je svoju fudbalsku karijeru počeo u Herthi gdje je prošao sve omladinske selekcije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odlučio je da svom matičnom klubu pomogne još jednu sezonu, a nakon toga ide kraj akrijere.

Za reprezentaciju Gane je skupio 15 utakmica uz dva pogotka, a u omladinskim reprezentacijama branio je boje Njemačke gdje je skupio 45 nastupa.

Top Komentari

Majan
Na kraju će završiti u Tuzla Cityu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije