Kevin Viveros bez dlake na jeziku: "To su lažovi, uznemiren sam zbog tih ljudi!"

Nova akvizicija FK Sarajevo

Kevin Viveros bez dlake na jeziku: "To su lažovi, uznemiren sam zbog tih ljudi!"

Admin Čaušević

U svlačionici FK Sarajevo se od nove sezone će se govoriti i španski jezik pošto je nakod Adalberta Penarande pred potpisaom za Bordo klub i 23-godišnji kolumbijski napadač, Kevin Viveros.

Sedmicama su trajali pregovori između Viverosa, FK Sarajevo, ali i Deportivo Calija, kluba za čije vlasnike buduća akvizicija koševskog premijerligaša uopšte nema riječi hvale.

Jasno je da se Viveros sa Deportivo Calijem ne rastaje baš na lijep način. Klupsko rukovodstvo je nazvao lažovima i kazao je da uopšte ne odgovaraju na njegove pozive. Razlog je novac.

Viverosu Deportivo Cali duguje novac za dvije posljednje plate, nadao se da će ga isplatiti pred putovanje u Evropu, ali to nije slučaj.

"Mendžeri su lažovi. Desilo se previše stvari. Uznemiren sam zbog svih tih ljudi. Duguju mi platu za dva mjeseca, rekli su mi isplatiti prije putovanja, a sada ne odgovaraju na moje pozive, oni su takvi", rekao je Viveros za kolumbijske medije.

Oglasi

Prozvao je i Viveros trenera Deprotivo Calija, Jorgea Luisa Pinta koji je navodno pokazivao određeno nezadovoljstvo zbog odluke napadača da ode u FK Sarajevo.

"Istina je da je bilo problema sa Pintom, ali sam ga poslije zvao i pisao mu poruke. Trebao bi malo više razumjeti porodicu i moju budućnost kao igrača."

Napadač od kojeg navijači Bordo kluba očekuju mnogo je ranije kazao da je ponuda sa Koševa jednostavno takva da je nije mogao odbiti.

"Kada su me prvi put kontaktirali, odbio sam jer su nudili malo novca. Došli su ubrzo s drugom ponudom, brojke su bile jako dobre. Ne poznajem trenera i klub, ali ću od prvog dana krenuti jako", poručio je Viveros.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema FIFA-inom pravilniku u saradanji sa FIF Pro, udruženjem fudbalera, svaki igrač ima pravo na raskid ugovora u slučaju da mu klub duguje najmanje dvije plate pa ostaje da se vidi da li će FK Sarajevo uopšte platiti odštetu za Viverosa.

Inače, Viverosov dolazak u bh. prijestolnicu se očekuje danas, poslije čega slijedi ljekarski i potpis ugovora. Treneru Mirzi Varešanoviću bi na raspolaganju trebao biti već od vikenda kada će se pridružiti ekipi na pripremama u Sloveniji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
I tamo ima nk skretnicara kao i ovde hahahahahaha
3 2
mido1921
Tek ćeš da vidiš šta su ublehaši
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije