Gdje se nalazi skupa investicija FK Sarajevo? Sve je riješila objava na Instagramu

Kevin Viveros otpisan u Sarajevu

Gdje se nalazi skupa investicija FK Sarajevo? Sve je riješila objava na Instagramu

Admin Čaušević

Kevin Viveros se našao u grupi igrača FK Sarajevo na koje više trener Simon Rožman ne računa i teško je vjerovati da će kolumbijski napadač više zaigrati u dresu velikana s Koševa. 

Na press-konferenciji o prijelaznom roku u Titovoj 38b u ponedjeljak je govorio Senijad Ibričić, a jedno od pitanja na koje je dao odgovor sportski direktor Bordo kluba je bio i status Viverosa.

Ibrčić je kazao da je presudila Viverosova želja za povratkom kući pošto mu je dolazak u Sarevo bio prvi inostrani transfer i jednostavno je osjećao nostalgiju prema svomu domu.

"Viveros najviše zanima navijače. Plan je bio da se napravi dobar transfer, a prvi problem je bio kada je klub doveo igrače prije našeg dolaska te je Savez promijenio u međuvremenu pravila broja stranaca."

"Jedan je morao biti višak, ispostavilo se da je to on. Iskreno, on je odlučio da ne može da ostane i da se navikne na to. Vjerujem da je i prije našeg dolaska razgovarao sa nekim iz kluba, nije se prilagodio i jednostavno je želio kući, a prvi put je otišao od kuće."

Oglasi

Sarajevo je za Viverosa kao što je Ibrčić i potvrdio platilo određeno obeštećenje pa se skupo plaćen investicija pokazala kao promašaj.

U popodnevnim satima odlučio se javiti i kolumbijski napadač. Uradio je to objavom na Instagramu i to kako vježba u teretani.

Ipak, ono što je zagolicalo pažnju mnogih je činjenica da je Viveros kao lokaciju naveo Sarajevo što znači da je napadač još uvijek u BiH.

Ako je vjerovati Instagramu Viveros je i dalje u BiH

Da se zaključiti da je još uvijek u fazi proces raskida ugovora, odnosno traženje rješenja koje će zadovoljiti obje strane, kako FK Sarajevo tako i samog Viverosa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od dolaska na Koševo Viveros je upisao samo jedan nastup jer mu je bivši trener Mirza Varešanović dao devet minuta na gostovanju Torpedu u prvom meču pretkola Konferencijske lige.

Viveros je od sada igrao u Kolumbiji, "gazda" Ismir Mirvić je u njemu vidio veliko pojačanje za FK Sarajevo, međutim adaptacija na život u BiG i bh. fudbal za 23-godišnjaka nije prošla kako se to očekivalo.

Top Komentari

limvotemirvah
Sto se ss.ba satro brine za Sarajevo. Da, platili smo ga skupo, da dali smo mu visoku platu, da nabili smo ga nogom. Zasto? Jer nam se moze. Mozete se samo saget Mirvi, i moliti Boga da i vas kupi.
3 5
Ecosport
Čekamo propast tog klošarskog kluba. Insallah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi