Khabib jasno rekao koga želi vidjeti na klupi Real Madrida
Foto: EPA

Dagestanac nema dileme

Khabib jasno rekao koga želi vidjeti na klupi Real Madrida

S. Grebović

MMA zvijezda Khabib Nurmagomedov ne krije kako je veliki zaljubljenik u Kraljevski klub.

Prije par dana fudbalsku javnost je potresla informacija da je Zinedine Zidane odlučio da napusti mjesto šefa struke Real Madrida.

Istog momenta počele su špekulacije o njegovom nasljedniku, a neka od imena su manje više očekivana. U međuvremenu Antonio Conte je raskinuo ugovor sa Interom pa se i njegovo ime počelo vezati sa klupom tima sa Santiago Bernabeua.

Pored njega tu je i Massimiliano Allegri, ali je Italijan odlučio da se vrati u Juventus pa je vrijeme da se gleda ka nekim drugim opcijama, te Raul Gonzalez koji obnaša funkciju trenera mladog tima Reala, kao i Xabi Alonso, trener B ekipe Real Sociedada.

Ako pitate Khabiba Nurmagomedova, Dagestanac nema dileme. On je na Twitteru odgovorio magazinu 433 kako bi Antonia Contea najradije vidio na klupi svog omiljenog kluba.

Zidane je Real vodio u 263 utakmice u dva mandata. Od tog broja dobio je 174 meča, 53 puta su utakmice završavale neriješeno i doživio je samo 36 poraza.

Sa Kraljevskim klubom osvojio je tri Lige prvaka, dvije Primere, dva naslova Superkupa Španije, dva Superkupa Evrope i dva naslova klupskog prvaka svijeta. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je Real Madrid vodio u dva navrata. Prvi je put vodio klub kao trener u januaru 2016. godine i odveo ga do titule u La Ligi 2017. godine, a osvojio je i tri naslova Lige prvaka, da bi u maju 2018. godine otišao. Vratio se 2019. godine i osvojio još jedan naslov La Lige, a 2020. godine Superkup Španije.

Florentino Pezer će se brzo morati odlučiti za njegovog nasljednika, s obzirom da nova sezona starta veoma brzo, nedugo nakon završetka Evropskog prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amex
Razumijem te.. Al Conte uz dobra pojačanja može fin posao napravit..
1 0
amex
U potpunosti se slazem.. ima conte znanje ;))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi