Navijači u šoku: Bale završava karijeru jer želi da se bavi drugim sportom?

Sve će se znati nakon Eura

Navijači u šoku: Bale završava karijeru jer želi da se bavi drugim sportom?

E. Čaušević

Prije nekoliko dana engleski mediji objavili su da Gareth Bale razmišlja o završetku karijere nakon ove sezone.

Bale je ovu sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu, ali jasno je da se neće zadržati u londonskom klubu i očekuje se da se ovog ljeta vrati u Real Madrid s kojim još uvijek ima ugovor.

Sezona u Engleskoj je završena proteklog vikenda, a Balea sada očekuje nastup na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Velsa.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste vijest da Bale razmišlja ozbiljno o tome da nakon Evropskog prvenstva završi svoju igračku karijeru iako ima tek 31 godinu.

Jasno je da je pred njim još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, no prema pisanju medija u Engleskoj on se jednostavno zasitio svega i želi malo da promijeni način svog života.

The Sun je objavio da se Bale posvetio fudbalu od svoje šeste godine, ali da sada želi pokušati i neke druge stvari u svom životu.

Oglasi

Tako se danas u javnosti pojavila informacija da Bale ozbiljno razmišlja da nakon završetka fudbalske karijere pokuša da napravi karijeru u svijetu golfa koji je njegova velika ljubav.

Poznato je da Bale itekako voli da igra golf, te je zbog toga često bio na meti kritika Real Madrida. Svoje slobodno vrijeme najviše provodi na terenima za golf, a sada razmišlja da napravi iskorak i u ovom sportu.

Bale s Realom ima ugovor do kraja naredne sezone, no ukoliko odluči da se penzioniše onda će isti biti raskinut na sporazumni način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Velšanin se na ovu temu nije htio oglašavati i poručio je da je sada apsolutno samo fokusiran na reprezentaciju i na nastup na Evropskom prvenstvu. Očekuje se da će se Bale izjasniti nakon Eura i otkrili da li će završiti svoju fudbalsku karijeru i posvetiti se golfu.

"Sve će se znati nakon Evropskog prvenstva. Znam šta radim, ali će nastati haos ako sada bilo šta kažem. Sada razmišljam samo o završetku sezone i da budemo što bolji na Euru. Reprezentacija Velsa je jedino o čemu sada mislim", rekao je Bale kada ga je novinar pitao o tome gdje će igrati naredne sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Kakve vi gluposti meljete ahahahah, pa vjerovatno neko na Twitteru tu vijest objavio kao šalu jer ''Bale više igra golf nego fudbal'' i vi ste pali na to i napravili članak od toga.
1 2
stranputica
Pa pravi novinari, od ****eta naprave članak. Šta bi ti drug moj..... :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije