Khedira: U Juventusu sam vratio volju za fudbalom

Nijemac bio nezadovoljan u Madridu

Khedira: U Juventusu sam vratio volju za fudbalom

O. Lekić

Njemački reprezentativac Sami Khedira priznao je da je prelaskom u Juventus vratio volju za fudbalom. 

Doskorašnji fudbaler Real Madrida nije bio pretjerano sretan u kraljevskom klubu i želio je u ljetnom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Prelazak u Juventus za njega se ispostavio kao pravi potez. 

"Više od godinu dana nisam uživao u fudbalu. Izgubio sam volju za treningom i utakmicama. Međutim, nisam želio odustajati jer sam znao da ću pronaći riješenje. Dolaskom u Juventus vratio sam osjećaj koji sam imao prema fudbalu, jer je on ipak moja najveća ljubav", rekao je Nijemac.

Khedira je Madridu proveo pet godina, a posljednje dvije se mučio sa povredama i pronalaskom forme te je u tom periodu nastupio tek 35 puta, od čega je većinom ulazio sa klupe. U Kraljevskom klubu je postigao tek jedan gol u posljednje dvije sezone, dok je za Juventus pogodio već u debiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je član reprezentacije Njemačke koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.