Čovjek koji bi sve preko noći i mrzi poraze: Nakon PSG-ove bruke, kupuje igrača od 100 miliona eura

Želi još jači PSG

Čovjek koji bi sve preko noći i mrzi poraze: Nakon PSG-ove bruke, kupuje igrača od 100 miliona eura

Edmir Škorić

Francuski prvak PSG nije uspio da dođe do finala Lige prvaka, pošto ga je na tom putu zaustavila dortmundska Borussia.

Parižani su se smatrali jednim od favorita za osvajanje Lige prvaka, a naročito su im se davale velike šanse kada su za rivala dobili Borussiju u polufinalu, no Nijemci su ih iznenadili, te slavili dva puta sa 1:0.

Veliko razočarenje vlada na Parku prinčeva, a predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi ništa ne prepušta slučaju, pa će odmah pojačati ekipu i tokom ljeta sprema transfer vrijedan 100 miliona eura.

Ekipa trenera Luisa Enriquea trebala bi ostati bez svog najboljeg igrača, Kyliana Mbappea, kojem na ljeto ističe ugovor, pa će glavni cilj biti dovesti njegovu zamjenu. Postoji niz kandidata, ali je navodno odluka pala na Gruzijca iz Napolija.

Prema pisanju Corriere dello Sporta, Khvicha Kvaratskhelia (23) trebao bi biti najveće pojačanje PSG-a u ljetnom mercatu. Napoli je spreman da ostane bez jednog od najboljih igrača, ali očekuje da dobije ponudu od 100 miliona eura.

Oglasi

Kako je PSG trenutno vjerovatno i najbogatija ekipa na svijetu, iznos ne predstavlja problem, a Parižanima pregovori s Napolijem ne padaju nimalo teško. Osim toga, Kvaratskhelia također želi novu avanturu ovog ljeta.

Gruzijac ove sezone ima osrednje brojke za svoje standarde, no istina je da i Napoli igra znatno slabije u odnosu na prošlo izdanje u kojem je postao prvak Italije. Trenutno su Napolitanci tek na 8. mjestu Serije A, što je razočaravajuće jer su branili titulu. Ove sezone Gruzijac ima 10 golova i 9 asistencija na 42 nastupa.

PSG je godinama već u vlasništvu Katara, a od početka je cilj osvojiti Ligu prvaka, no to im još uvijek nije pošlo za rukom ili nogom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbliže su bili 2020. godine kada ih je Thomas Tuchel odveo u finale, no Tuchelov trenutni tim Bayern tada je bio bolji sa 1:0. Gol odluke na Da Luzu u Lisabonu postigao je Kingsley Coman.

Tuchel je ostao bez novog finala, nakon što je Bayern sinoć u Madridu izgubio sa 2:1 iako je do 88. minute vodio sa 1:0 protiv Reala. Za trofej će se boriti Real i Borussia Dortmund.

Top Komentari

K79
Najveći papak u svijetu nogometa Joj Hamo vidi mu glaveee hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti