Janković vjeruje u pozitivan rezultat na Kipru
FOTO: NFSBiH

Mlada reprezentacija nastavlja kvalifikacije

Janković vjeruje u pozitivan rezultat na Kipru

Haris Zilić

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za EURO 2025. godine, a sutra nas očekuje duel četvrtog kola i šansa za prve bodove u novom ciklusu.

Izabranici selektora Igora Jankovića gostuju na Kipru kod domaće selekcije i bez sumnje tražit će pozitivan rezultat protiv na papiru slabijeg protivnika.

Naš tim je jučer doputovao na Larnaku i vrijedno se sprema za duel koji bi mogao prekinuti crni niz od tri poraza naše mlade reprezentacije.

Po dolasku na Kipar meč je najavio i selektor Janković koji ne sumnja u pozitivan rezultat.

"Svi igrači koji su pozvani, došli su na pripreme i što je najvažnije spremni su i zdravi. Nedostajaće nam Bašić koji je sa „A“ reprezentacijom u Luksemburgu, kao i povrijeđeni Kahvić i Cvjetinović", rekao je Janković i nastavio:

"Međutim, igrači koji su tu imaju kvalitet i sa pozitivnim rezultatom na Kipru možemo se vratiti u igru u ovim kvalifikacijama.

Oglasi

Ovdje nas je dočekalo dosta toplije vrijeme nego u našoj zemlji, ali imamo dovoljno vremena da se adaptiramo. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem da možemo ostvariti pobjedu."

Meč Kipar-Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 17:00 sati po centralnoevropskom vremenu (18:00 po lokalnom) na stadionu "Antonis Papadopoulos" u Larnaki.

Lider naše grupe je reprezentacija Francuske sa devet bodova koliko ima i Slovenija, ali Francuzi imaju meč manje.

Austrija je skupila četiri, a Kipar ima jedan osvojen bod.

Naša reprezentacija je jedina u grupi bez bodova i nema sumnje da će biti i blagi pritisak da se dođe od prvih bodova u tekućim kvalifikacijama.

Mladi bh. reprezentativci imaju i negativnu gol razliku od 2:6 u tri odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi