Velika nada bh. fudbala morala pod nož, čeka je nekoliko mjeseci pauze

Cvjetinović operisao rame

Velika nada bh. fudbala morala pod nož, čeka je nekoliko mjeseci pauze

Eldar Ganibegović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović operisao je rame. Čeka ga nekoliko mjeseci pauze.

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u mjesecu novembru nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicom protiv Kipra.

Selektor Igor Janković prije nekoliko dana objavio je spisak fudbalera na koje računa za meč u Larnaki, no na njemu nema 20-godišnjeg Mladena Cvjetinovića.

Razlog tome je što je defanzivac njemačkog Ingolstadta doživio povredu ramena. Zbog toga će s terena izbivati nekoliko mjeseci.

Fudbaler rođen u Berlinu je uspješno operisan, te ga sada čeka proces oporavka. Nadamo se da će se što prije vratiti na teren.

Oglasi

Podsjetimo, on je dijete Herthe iz koje 2022. godine odlazi u berlinsku Viktoriju, da bi ovog ljeta stigao u Ingolstadt koji se takmiči u trećem rangu.

Za U-21 reprezetnaciju BiH igrao je sedam puta, dok je deset nastupa upisao u juniorskoj selekciji. Osim na poziciji stopera, može igrati na desnom beku.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, naša U-21 selekcija je u prva tri kola kvalifikacija zabilježila tri poraza. Redom smo gubili od Slovenije, Austrije i Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi