Kielce i Barcelona u pohodu na svjetski rekord ?

Zanimljiva ideja

Kielce i Barcelona u pohodu na svjetski rekord ?

E. Dindić

Predsjednik poljskog rukometnog kluba Vive Kielce, Bertus Servass ima plan da organizuje prijateljsku utakmicu sa  sa slavnom ekipom Barcelone. Naime on želi da se taj susret odigra na Narodowy nacionalnom stadionu u Varšavi.

Ovaj klub iz Poljske drži već jedan rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici.

U augustu 2015. godine u Krakowu na prijateljskoj utakmici protiv PSG, u dvorani je prisustvovalo 15.300 gledalaca, što je nacionalni rukometni  rekord Poljske po broju gledalaca na jednom mjestu. 

Ako uspije u svojoj namjeri, rekord koji je postavljen prije par godina u Njemačkom Super Kupu kada je na utakmici bilo 44.189 gledalaca mogao bi biti oboren. 

Inače kapacitet stadiona u Varšavi iznosi preko 58.000 sjedišta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi