Trippiera dočekalo škakljivo pitanje nakon potpisa za Newcastle, ali tvrdi da novac nije presudio

Želio je nove izazove

Trippiera dočekalo škakljivo pitanje nakon potpisa za Newcastle, ali tvrdi da novac nije presudio

Edmir Škorić

Kieran Trippier objasnio je zašto se odlučio pridružiti Newcastle Unitedu iz aktuelnog prvaka La Lige Atletico Madrida.

Trippier je prvo zvučno pojačanje engleskog kluba ove zime. Desni bek je stigao da pomogne Svrakama da ostanu u ligi nakon što je prethodno klub dobio najbogatije vlasnike u svijetu nogometa.

Ovaj 31-godišnjak je u petak ujutro potvrđen kao prvo potpisivanje Newcastlea u eri pod vodstvom bogatih Saudijaca i stavio je na papir dvoipolgodišnji ugovor. Odrekao se nastupa u nokaut fazi Lige prvaka...

Kada su ga pitali o transferu, odgovorio je: "Mislim da sam prije nekoliko mjeseci jasno dao do znanja da bih to volio učiniti ako bih imao priliku vratiti se u Premier ligu. To je važno i za moju porodicu", rekao je Trippier, dodavši:

"Ovo je sjajna prilika. Ja sam tip igrača koji voli izazove. Prvosam imao izazov odlaskom u Atleticom, sada sam u Newcastleu. Znam u kakvoj su poziciji i tu sam da pomognem koliko mogu i na terenu i izvan njega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Atletica Trippier je četiri godine igrao u Tottenhamu, a u Španiji je uspio da osvoji ligaški naslov s Atleticom. Naravno, odmah ga sada optužuju da je potpisao isključivo zbog novca, no on tvrdi da je u Newcastleu zbog drugih motiva.

Trippier bi mogao debitovati u večerašnjem susretu trećeg kola FA kupa s Cambridge Unitedom. Ako ne, mogao bi početi u njihovoj sljedećoj ligaškoj utakmici protiv Watforda, što će biti direktan okršaj u borbi za opstanak.

Top Komentari

Sars33
Ma zbog para nije 100%. De ba od svih mogucih klubova u Premier ligi ti izabro Newcastle koji se jedva bori da ostane u premier ligi... daj pusti nam suplju. Jos iz onakvog kluba, Atletica koji je prosle sezone osvojio La ligu, ti sad ides u klub koji je na predzadnjem mjestu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi