Sjećate li se Kierona Dyera? Svaki dan mu može biti posljednji, moli Boga da preživi...

Nekada veliki talenat

Sjećate li se Kierona Dyera? Svaki dan mu može biti posljednji, moli Boga da preživi...

Admin Čaušević

Prije 20 godina Kieron Dyer je bio jedan od najvećih talenata engelskog fudbala, a sada se bori za život. 

Dyer je mnogim ljubiteljima fudbala poznat po igarma u dresu Newcastle Uniteda gdje je stekao i svjetsku slavu.

Karijeru je počeo u Ipswich Townu, zatim je prešao u Newcastle gdje je doživio uspon i čak je dogurao do dresa reprezentacije Englese.

Dyer fudbal ne igra već deceniju, posljednja stanica u karijeri mu je bio Middlesbrough, a kada se penzionisao nije ni slutio šta ga čeka.

Kieron Dyer - Player profile | Transfermarkt

Naime, ovaj 43-godišnjak prolazi kroz ozbiljne životne problme jer mu je dijagnosticirana rijetka bolest koja izaziva oštećenje jetre.

Oglasi

Dyer je već šest mjeseci na čekanju donora i trenutno se nalazi u takvoj situaciji da može samo moliti Boga da preživi.

"Ako mi jetra ne bude transpaltovna onda neću moći ništa uraditi. Nekad ljuti čekaju transplataciju dok im je ostalo nekoliko sedmica života, osjećam sve veći i veći umor, a možda ću morati čekati još nekoliko mjeseci...", rekao je Dier.

"Sretan sam što smo shvatili o čemu se radi. Znam da zavisim o nečijoj drugoj nesreći da produžim svoj život. Ali nadam se da ću ga učiniti sretnim, ko god bude donor."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim ništa da uništim, ali znam kako je dragocjeno dobiti priliku za novi život", poručio je Englez.

Inače, Dyer je tokom karijere skupio 33 nastupa za reprezetnaciju Engleske, a igrao je na Svjetskom prvenstvu 2002. te Euru 2004. godine.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
jedna niga manje inshallah
0 27
grom
Zamisli da si ti z njegovoj situaciji? Takve kao ti je hitler palio ko deke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi