Kikanović i Stipanović predvodili BiH do pobjede

BiH bolja od Tunisa

Kikanović i Stipanović predvodili BiH do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Tunis (76:71) na turniru u Istanbulu

Odigrali su izabranici Duška Ivanovića jako dobar meč, te su na kraju zasluženo stigli do druge pobjede u pripremnim utakmicama.

Dobar uvod u meč donio je šest poena prednosti nakon 10 minuta igre (25:19). Do poluvremena je razlika već bila dvocifrena, te je naša selekcija na pauzu otišla sa 12 poena prednosti, 46:34.

Nastavak meča donosi nešto bolju igru naših protivnika. Nakon 30 minuta igre smanjili su prednost na minus devet (61:52), a uspjeli su u jednom trenutku da dođu i do zaostatka od četiri poena.

Ipak, proigrao je Andrija Stipanović. Serijom poena je ponovo podigao prednost naše selekcije, pa se u posljednje četiri minute ušlo sa 10 poena prednosti, 70:60.

Prijetio je Tunis do samog kraja. Ipak, nisu uspjeli da dođu de preokreta, pa je naša selekcija došla do pobjede.

BiH je do pobjede vodio Elmedin Kikanović sa 16 poena, Andrija Stipanović je dodao 14, dok je na drugoj strani Makram Ben Romdhane ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.