Novi poraz košarkaša na pripremama za Eurobasket

BiH poražena od Turske

Novi poraz košarkaša na pripremama za Eurobasket

Edmir Škorić

Bosanskohercegovačka košarkaška reprezentacija poražena je u prijateljskoj utakmici od Turske rezultatom 66:58.

Izabranici Duška Ivanovića bili su danas nemoćni u meču protiv Turske, što je ujedno treći poraz naše selekcije u četvrtoj pripremnoj utakmici.

Dobro smo otvorili utakmicu, pa smo na krilima raspoloženog Perišića vodili 20:19 nakon prve dionice, no uslijedila je očajna druga dionica, u kojoj smo ubacili svega osam poena (18:8).

Turci su, dakle, na poluvremenu imali 37:28 prednost. U drugom poluvremenu smo se bolje nosili sa današnjim rivalom, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnemo novi poraz. Turska je slavila sa 66:58.

Podsjetimo, ranije smo poraženi od Gruzije, koju smo uspjeli jednom savladati, te Hrvatske. 

Naš najefikasniji igrač bio je Elmedin Kikanović sa 12 poena i sedam skokova, Dalibor Peršić je ubacio 10 poena, dok su svi ostali bili na jednocifrenom broju ubačenih poena. Kod Turske najbolji je bio Lee Dixon sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.