Kikanović najefikasniji u porazu Monaca

Kikanović najefikasniji u porazu Monaca

D. Rakanović

Monaco, za koji nastupa bh. reprezentativac Elmedin Kikanović, poražen je večeras na domaćem parketu od Le Mansa rezultatom 67:66 u okviru drugog kola francuskog prvenstva. 

Gosti su nakon prvog perioda imali jedan poen prednosti (17:16). U drugom periodu Le Mans povećava prednost i na poluvrijeme odlazi sa plus četiri (34:30). 

U trećem periodu sjajnom igrom Monaco preokreće rezultat u svoju korist i pred posljednjih deset minuta ulazi sa devet poena prednosti 52:43. Le Mans je sjajnom serijom od 13 vezanih poena na startu četvrte četvrtine ponovo došao u prednost od tri poena (55:52). Na ulasku u posljednja dva minuta gosti su imali prednost od šest poena (67:61). Monaco se nije predavao i uspio je na pola minute do kraja stići na samo poen zaostatka (67:66). Imao je Monaco šansu i za pobjedu u ovom meču, ali nisu uspjeli poentirati u posljednjem napadu, pa su gosti stigli do nove pobjede u LNB prvenstvu.

Le Mans je do pobjede predvodio Riley sa 15 postignutih poena, uz to je imao i četiri skoka. Eito je postigao 14 poena uz tri skoka i dvije asistencije, a Cobbs je dodao 11 poena. 

Elmedin Kikanović je odigrao sjajan meč. Postigao je 17 poena, uz to je imao tri skoka. Pratio ga je Evans sa 16, dok su Craft i Sy postigli po deset poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti