Šokantan poraz Borussije, Bayern nakon preokreta slavio u Stuttgartu

Bundesliga

Šokantan poraz Borussije, Bayern nakon preokreta slavio u Stuttgartu

E. Škorić

U subotu su odigrane utakmice 9. kola njemačke Bundeslige.

U onom terminu od 15.30 sati odigrnao je šest susreta i izuzetno su bili efikasni. Najefikasniji je odigran u Berlinu gdje su Union i Eintracht Frankfurt remizirali sa 3:3.

U Stuttgartu je domaćin poveo protiv Bayerna, ali je njemački prvak na kraju slavio s 3:1 poslije preokreta. Domaćin je poveo golom Coulibalyja u 20. minuti, a u 39. minuti je VAR zbog prekršaja poništio gol Forsteru. Coman i Lewandowski te Costa u nastavku donose pobjedu Bavarcima.

Borussia je razočarala svoje navijače i u Dortmundu je poražena sa 2:1 od Koelna. Skhiri je postigao oba gola za Jarčeve, dok je rezervista Hazard u 74. postigao tek utješni gol za Milionere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig se probio na drugo mjesto nakon 2:1 pobjede nad Arminijom Bielefeld. Angelino i Nkunku su bili strijelci za Leipzig, a Klos je postigao jedini pogodak za goste iz Bielefelda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije