Kiks Drine protiv Podrinja, Rudar siguran protiv Tekstilca

Prva liga RS, 14. kolo

Kiks Drine protiv Podrinja, Rudar siguran protiv Tekstilca

Danas je odigrano pet mečeva 14. kola Prve lige RS-a. Pobjedu na domaćem terenu slavila je ekipa Rudara iz Prijedora protiv Tekstilca sa 2:0, dok je Drina 'kiksala' kući protiv Podrinja iz Janje jer je odigrala meč bez golova. 

Rudar je dočekao Tekstilac, a bili su pod imperativom pobjede jer se bore za prvu poziciju sa Zvijezdom 09 koja će svoj meč odigrati sutra. 

Rudar je danas poveo tek početkom drugog dijela meča, tačnije u 55. minuti kada je Lolić pogodio za vodstvo od 1:0. Do kraja susreta domaći su preko Jaćimovića postigli još jedan gol za konačnih 2:0. 

Drina je imala problema protiv Podrinja kući i odigrali su samo 0:0. Oni sada imaju 27 bodova, dok je Rudar došao do 31 boda. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Od ostalih mečeva Sloboda iz Mrkonjić Grada je slavila protiv Napretka sa 2:1 golovima Malbašića i Malinovića. Zanimljivo, domaći su susret završili sa devet igrača zbog dva crvena kartona. 

Željezničar je u najljepšem meču dana pobijedio u gostima Slogu sa 3:2, dok je Slavija golom Popovca u posljednjoj minuti došla do trijumfa protiv Kozare na domaćem terenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi