Dok svi pričaju o Bayernu i Tuchelu, Kimmich je izjavom odlučio naljutiti čelnike Bayerna

Govorio o Nagelsmannu

Dok svi pričaju o Bayernu i Tuchelu, Kimmich je izjavom odlučio naljutiti čelnike Bayerna

E. Oštraković

Ekipa Bayerna ostvarila je danas pobjedu u velikom derbiju protiv Borussije Dortmund, te su tako pod vodstvom novog trenera, Thomasa Tuchela, preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Bayern je bio apsolutno dominantan tokom svih 90 minuta, a imali su vodstvo od 4:0, te je pobjeda mogla biti dosta ubjedljivija.

Ipak, fudbaleri Borussije Dortmund su do kraja utakmice uspjeli postići dva gola, te tako barem popraviti utisak na ovoj utakmici.

Nakon utakmice svi su govorili o Tuchelu koji je sjajno debitovao na klupi Bayerna i ostvario veliku pobjedu. Svi osim jednom fudbalera.

Naime, Joshua Kimmich je odlučio da svoju izjavu usmjeri prema bivšem treneru Bayerna, Nagelsmannu.

"On je veoma zaslužan za današnju pobjedu. Pa ne možemo tako. Nije se izbrisalo sve što je on uradio", rekao je Kimmich.

Tuchel je tako na sjajan način otpočeo svoju avanturu na klupi Bayerna iako je tek nedavno naslijedio Juliana Nagelsmanna. I dok su svi sretni i oduševljeni igrom Bavaraca, upravo on, Tuchel, baš i nije.

"Da, sada je bolje. Danas sam bio veoma nervozan", prve su riječi Tuchela nakon utakmice, a onda je nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je, uz PSG i Chelsea, uvijek među klubovima koji mogu da igraju za titulu. Bio je to dobar prvi korak danas".

"Utakmica? Bilo je malo previše divlje, htjeli smo da imamo veću dominaciju. Počeli smo veoma nervozno. Cijela utakmica je zapravo bila previše traljava sa previše izgubljenih lopti. Volja za rad protiv lopte bila je izuzetno visoka. Još ima prostora za napredak. Moramo bolje", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti