Kina bruji o remek djelu Carrasca

Golčina Belgijanca

Kina bruji o remek djelu Carrasca

Endin Čaušević

Yannick Carrasco je prije nekoliko sedmica šokirao fudbalsku javnost kada je odlučio napustiti Atletico Madrid i potpisati za kineski Dalian Yifang.

Belgijanac nije bio zadovoljan minutažom u madridskom klubu i donio je odluku da prihvati ponudu iz daleke Kine. U prva tri kola nove sezone u Kini njegov novi tim nije uspio da osvoji niti jedan bod, ali također ni da zatrese mrežu protivničke ekipe.

Međutim, ekipa Daliana jučer je uspjela da remizira na gostovanju protiv Henan Jinayeja, a debitantski gol postigao je pravo Carrasco. Nico Gaitan je sjajno izveo korner, a spektakularan gol je potom postigao Carrasco koji je pokazao dio svog talenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi