"Bolje igrati u Kini nego sjediti na klupi u Španiji"
Foto: EPA

Hazard podržao Carrasca

"Bolje igrati u Kini nego sjediti na klupi u Španiji"

M. Šljivak

Svijet fudbala ostao je iznenađen odlukom belgijskog fudbalera Yannicka Carrasca da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u kineskoj ekipi Dalian Yifang.

Carrasco nije bio u prvom planu Diega Simeonea. Iako je imao ponuda iz Evrope, odlučio je da prihvati bogatu ponudi iz Kine.

Takvu odluku brani njegov saigrač iz reprezentacije Eden Hazard. Uvjeren je kako takva odluka neće ugroziti Carrascov poziv u nacionalni tim za Svjetsko prvenstvo.

"Ne vidim nikakav problem u tom potezu. Ne znam šta je Yannicku u glavi, ali znam da je želio otići iz Atletica. Siguran sam da je odabrao najbolju opciju, a da je ostao u Atleticu vjerovatno ne bi igrao. Sigurno je bolje igrati u kineskoj ligi nego sjediti na klupi u Španiji", rekao je Eden Hazard, te je dodao:

"Odlazak u Kinu se čini kao čudan potez, ali mislim da Yannick neće imati problema sa reprezentacijom. Witsel tamo igra pa sigurno ide na Svjetsko prvenstvo. Ne može se za tri mjeseca tako pasti i formi i izgubiti mjeso u reprezentaciji", uvjeren je Hazard.

Carrasco je ove sezone nastupio u 29 utakmica za Atletico, 11 je počeo, a postigao je četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi