Otišao u Kinu, pa poručio: Kritičara će uvijek biti, ali ovakve odluke se moraju donositi
Foto: EPA

Carrasco nakon odlaska iz Atletica

Otišao u Kinu, pa poručio: Kritičara će uvijek biti, ali ovakve odluke se moraju donositi

Midhat Šljivak

Veliki broj fudbalera iz najjačih evropskih liga nije odolio izazovu kineskog novca i odlučili su da svoje fudbalsko zananje dobro unovče.

Ljubitelje fudbala širom svijeta iznenadila je odluka belgijskog fudbalera Yannicka Carrasca (24) da u januaru napusti madridski Atletico i da potpiše ugovor sa kineskim Dalian Yifangom.

Carrasco je nosio dres Atletica dvije i po godine. Ipak, posljednjih mjeseci nije bio standardan kod Diega Simeonea, te ga je to navelo na odlazak.

Činjenica da je izabrao Kinu je iznenadila sve, a Belgijanac je objasnio zašto je to napravio.

"Uvijek će biti kritičara o ovoj odluci. U životu se nekad moraju donijeti komplikovane odluke. Kineska liga je poprilično nepoznata, ali ja sam morao otići jer u Atleticu nisam dobijao previše pažnje. Za mene je bilo najvažnije da igram standardno pred Svjetsko prvenstvo i odlučio sam da dođem ovdje", istakao je Carrasco.

Njegov dolazak međutim nije previše pomogao ekipi Yifanga. Nakon tri kola su zakovani za dno kineskog prvenstva i još uvijek su bez postignutog gola,.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi