Kina i Južna Koreja u osmini finala Azijskog kupa

Grupna faza, 2. kolo

Kina i Južna Koreja u osmini finala Azijskog kupa

Današnjim pobjedama su reprezentacije Kine i Južne Koreje uspjele izboriti plasman o osminu finala Azijskog kupa, pošto su osigurale prva dva mjesta u svojoj grupi C.

Kina je sa visokih 3:0 savladala selekciju Filipina u 2. kolu grupne faze. Na prvi gol se čkalo do 40. minute kada je Wu Lei matirao filipinskog golmana i postavio rezultat prvog poluvremena.

Kinezi su do 2:0 stigli u 66. minuti kada je Wu Lei postigao svoj drugi gol na utakmici, dok je konačnih 3:0 postavio Yo Dabao u 80. minuti susreta.

Južna Koreja je upisala minimalnu pobjedu (1:0) nad Kirgistanom, a jedini gol na susretu postigao je Kim Min-Jae u 41. minuti.

Nakon dva odigrana kola u grupi C, Kina je prva sa šest bodova, dok je Južna Koreja druga sa istim brojem bodova. Kako su kolo prije kraja grupne faze Kirgistan i Filipini bez bodova, jasno je da su Kina i Južna Koreja osigurale osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi