Koreanci ne praštaju: Prevarant izbačen iz reprezentacije
Svaki sportista koji zbog uspjeha ne ode na služenje vojnog roka primoran je odraditi određeni broj sati društveno korisnog rada. Ovaj čovjek je to pokušao lažirati i na kraju je izbačen iz reprezentacije

Defanzivac lažirao dokumente

Koreanci ne praštaju: Prevarant izbačen iz reprezentacije

M. Šljivak

Reprezentativac Južne Koreje Jang Hyun-Soo doživotno je suspendovan iz nacionalnog tima, te je novčano kažnjen zbog lažiranja dokumenata o služenju vojnog roka.

Vojni rok u Koreji je obavezan. Svi muškarci moraju provesti dvije godine u uniformi, a jedini način da se izbjegne služenje vojske je medalja sa nekog velikog takmičenja.

Jang Hyun-Soo, koji je 58 puta nosio dres nacionalnog tima, ima zlato sa azijskih igara 2014. godine. To ga je spasilo dvogodišnjeg vojnog roka, ali je morao tokom protekle tri godine da odradi 500 sati dobrovoljnog rada za zajednicu.

Međutim, on je te papire lažirao i to ga je skupo koštalo. Doživotno je suspendovan iz reprezentacije i dobio je kaznu od 25.000 eura.

Nakon suspenzije ovaj fudbaler se oglasio:

"Žao mi je što sam vas sve razočarao. Sramim se", rekao je ovaj 27-godišnji fudbaler.

On će nakon svega propustiti Azijski kup koji se igra u januaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi