Son je znao kako proslaviti zlato i izbjegavanje odlaska u vojsku

Može se vratiti u Tottenham

Son je znao kako proslaviti zlato i izbjegavanje odlaska u vojsku

E. Čaušević

Reprezentacija Južne Koreje jučer je pobijedila u finalu Azijskih igara selekciju Japana nakon produžetaka čime je osvojila zlatnu medalju.

U regularnih 90 minuta nije bilo golova, ali smo u produžecima vidjeli čak tri. Koreja je došla brzo do vodstva od 2:0 i bilo je jasno da će se Japan teško vratiti u meč. Samuraji su uspjeli samo smanjiti na 2:1 što je bio konačan rezultat ove utakmice, te je slavlje igrača Koreje moglo početi.

U centru pažnje bio je Son Heung-Min koji je imao veliki motiv da odvede svoju selekciju do zlata. Samo pobjeda u finalu garantovala mu je da se može vratiti u Tottenham i nastaviti karijeru, a ne ostati u Koreji i služiti obavezni vojni rok koji traje čak dvije godine.

Nakon što je sudija svirao kraj utakmice Son jednostavno nije mogao da zadrži radost jer je uspjelo nekako da izbjegne odlazak u vojsku što je u Južnoj Koreji baš rijetkost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi