Nevjerovatan autogol u Kini: Napadač se obrukao, ali je imao nestvarnu sreću

Završnica prvenstva

Nevjerovatan autogol u Kini: Napadač se obrukao, ali je imao nestvarnu sreću

M. Šljivak

Kinesko fudbalsko prvenstvo ulazi u završnicu.

Na rasporedu su utakmice za plasman, a danas je odigrana prvi duel polufinala između Jiangsu Suninga i Shanghai SIPG-a. Meč je završen rezultatom 1:1.

Oba gola vidjeli smo u drugom poluvremenu. Domaći su poveli u 55. minuti golom Alexa Teixeire, a gosti su izjednačili u 81. minuti autogolom Znang Chenga.

Bio je to zaista bizaran autogol, pa je nesretni Zhang zapravo najveća žrtva svega.

Nakon dobre akcije gostiju napadač Lu Wenjun bio je u stopostotnoj šansi na petercu, Zhang ga je pratio u stopu, ali kada je igrač Shanghaija promašio loptu, ona u glavu pogađa nesretnog defanzivca i završava u mreži za 1:1.

Zaista bizaran autogol koji bi na kraju mogao odlučiti putnika u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi