Kineski novac se ne odbija: PSG prodao napadača

Lavezzi prešao u Hebei China Fortune

Kineski novac se ne odbija: PSG prodao napadača

Edmir Škorić

Kineski klubovi nastavljaju da nemilosrdno troše milione i dovode proslavljene evropske igrače.

Kako piše ugledni francuki dnevnik L'Equipe, put Kine će i Ezequiel Lavezzi, argentinski napadač. 

Lavezziju je ugovor s Parižanima valjan do ljeta, nakon čega postaje slobodan igrač. Da ne bi otišao bez odštete, u PSG-u su odlučili prodati ga ove zime.

U ligama petica je transfer rok završen, no u Kini traje do 26. februara. Tridesetogodišnji Lavezzi će tako potpisati za kineski klub Hebei China Fortune dvogodišnji ugovor koji će mu donijeti 13-15 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

PSG će zaraditi šest miliona njegovom prodajom. Lavezzi je ove sezone u svim natjecanjima za PSG odigrao 24 utakmice, te je postigao tri gola uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi