Kineze razočarao njemački napadač: Njegov učinak je nevjerovatno skroman
(Foto: EPA)

Upisao samo jednu asistenciju

Kineze razočarao njemački napadač: Njegov učinak je nevjerovatno skroman

Midhat Šljivak

Njemački napadač Sandro Wagner (31) odlučio je zimus napustiti Bayern i karijeri nastaviti u kineskoj ekipi Tianjin Teda.

Bayern je od kineskog kluba dobio odštetu od pet miliona eura, a 31-godišnji napadač je dobio platu od 7.5 miliona eura po sezoni i potpisao je dvogodišnji ugovor.

Međutim, Kinezi su za sada veoma razočarani onim što na terenu prikazuje njemački fudbaler, koji nije ni sjena igrača koji je igrao u Bundesligi.

Wagner je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 10 utakmica za Tedu. Na terenu je proveo svaki minut, ali se još uvijek nije upisao u strijelce.

Sve što je na njegovom statističkom učinku je jedna asistencija koju je upisao u duelu protiv ekipe Guangzhou R&F, dok je u ostalim utakmicama bio poprilično nevidljiv.

Tianjin Teda je nakon 11 odigranih kola u prvenstvu Kine trenutno na sedmoj poziciji. Ostvarili su po četiri pobjede i poraza, te tri remija.

Gol razlika ovog tima je 17:17, a sigurno da bi imali još više bodova da je Wagner barem u nekoj od utakmica bio na nivou.

Nijemac bi nakon svega vrlo lako mogao završiti na klupi, ali neće čuditi ako ga Kinezi jako brzo vrate u Njemačku.

Tamo je Wagner pored Bayerna igrao za Hoffenhaim, Darmstadt, Herthu, Kaiserslautern, Werder, Duisburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi