Sandro Wagner napustio Bayern i potpisao ugovor života
Sandro Wagner je u Bayernu uglavnom grijao klupu. Nije se previše naigrao pored Roberta Lewandowskog, ali i doveden je kao igrač koji će svoju šansu čekati kao džoker (Foto: EPA)

Odlazi u Kinu

Sandro Wagner napustio Bayern i potpisao ugovor života

Midhat Šljivak

Reprezentativac Njemačke Sandro Wagner (31) odlučio je napustiti redove minhenskog Bayerna.

Ovaj 31-godišnji fudbaler dobio je ponudu iz Kine kakva se ne odbija i odlučio je karijeru nastaviti u ovoj zemlji, te će danas zvanično postati novi član ekipe Tianjin Teda.

Ugovor kojeg je već potpisao sa kineskim timom donijeće mu pravo bogatstvo. Za dvije godine u ovom timu zaradiće čak 30 miliona eura i tu ponudu ovaj napadač nije mogao odbiti.

Bayern je odlučio izaći u susret Wagneru i nije mu pravio probleme oko transfera, a Bavarci će za njegove usluge naplatiti pet miliona eura.

Wagner je proteklih godinu dana proveo u redovima bavarskog velikana. Stigao je iz Hoffenheima za 13 miliona eura, a u 30 odigranih utakmica postigao je 10 pogodaka. Ove sezone se jednom upisao u strijelce u 12 nastupa.

Bayern, prema infromacijama koje stižu iz Njemačke, neće dovoditi zamjenu za Wagnera i završiće sezonu sa postojećim napadačkim opcijama.

Robben također odlazi u Aziju?

Holandski fudbaler Arjen Robben odlučio je da će na kraju ove sezone napustiti redove Bayerna.

On bi, kao i Wagner, mogao put Azije, a Sky Sport prenosi kako će karijeru ipak nastaviti i to u redovima japanske ekipe FC Tokyo.

Japan je očigledno postao vrlo zanimljiv za evropske veterane pa tamo trenutno igraju zvijezde kao što su Andres Iniesta ili David Villa, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Robben.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robben i ove sezone igra na vrlo dobrom nivou u dresu Bayerna pa je u 15 mečeva postigao pet golova uz dvije asistencije.

Podsjetimo, on je u klub stigao na ljeto 2009. godine iz Real Madrida, a obzirom da danas ima 35 godina jasno je da je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lopov84
Mr. Šljivak, 15mil € za 2 godine, a ne 30. Možda si to u kaemovima sračun'o?
1 1
Keno
Na sekundu sam pomislio da je haris medunjanin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi