Kinezi izgubili živce sa klubovima koji su bahato rasipali novac

Sada će sve biti drugačije

Kinezi izgubili živce sa klubovima koji su bahato rasipali novac

S. Mlaćo

Pandemija koronavirusa donijela je i žestok udar na sport.

Tako su u Kini odlučili da zbog bahatog trošenja rasformiraju čak 11 klubova.

Fudbalski savez te zemlje rasformirao je klubove iz tri profesionalne lige. Prvi rang je ostao bez jednog kluba, drugi četiri, a treći čak šest.

Klubovi su prekomjerno trošili novac, davali astronomske plate kako bi privukli igrače i trenere iz Evrope, a kritike su došle na način da je državi sugerisano da veliki novac tako odlazi iz Kine.

Stvarali su se veliki dugovi, kraja nije bilo, ali pandemija koronavirusa promijenila je sve. Oproštaja nije bilo za mnoge klubove, ali ovo će ujedno biti opomena za ostale. Čeka ih istina sudbina.

"Klubovi su imali dugovanja koji nisu mogli da riješe i izbačeni su iz profesionalnih liga", saopštio je FS Kine.

Naredna sezona u Super ligi Kine kreće 27. juna, a biće igrana u dvije grupe sa po osam klubova. Najboljih osam, po četiri iz svake grupe, igrat će četvrtfinala po nokaut sistemu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi