Kinezi kupili Aston Villu

Za 60 miliona funti

Kinezi kupili Aston Villu

Midhat Šljivak

Ekipa Aston Ville prodata je Kinezima večeras.

Sada već bivši vlasnik Randy Lerner dovršio je posao s kineskim konzorijumom, te je od ovog kluba zaradio 60 miliona funti.

"Aston Villa želi objaviti da su dionice kluba prodate Recon grupi u vlasništvu Dr. Tonyja Jiantonga Xia", stoji u saopštenju kluba.

Klub iz Birminghama sljedeće sezone će igrati u Championshipu. Odigrali su jednu od najslabijih sezona u povijesti i nakon 28 godina odlaze u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uskoro bi Villa trebala dobiti i novog trenera. Radi se o nekadašnjem treneru Chelseaja Robertu Di Matteu, koji je glavni kandidat za tu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi