Kinezi ne daju Mažiću i Clattenburgu da sude
EPA

Nova pravila

Kinezi ne daju Mažiću i Clattenburgu da sude

U Kini je uprkos pandemiji koronavirusa ponovo startao fudbalski šampionat.

Nova sezona je u odnosu na ranija vremena donijela i nekoliko novih pravila, koja su na svojoj koži najviše osjetili stranci kojih je u Kini danas daleko manje.

Kinezi više gotovo da ne daju basnoslovne cifre kako bi evropske fudbalere namamili u njihove klubove, a ubrzo će kofere pakovati i suci Milorad Mažić i Mark Clattenburg koji se smatraju jednim od najboljih u svom poslu.

Mažić i Clattenburg imaju problem jer je tamošnji savez donio odluku da utakmice sude isključivo domaći arbitri, bez obzira što je, primjerice, Srbin prošle sezone bio proglašen za najboljeg sudiju lige.

Navodno Clattenburg neće morati dugo tragati za novim poslom jer već sada mu Grci nude da bude lider njihove sudijske organizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi