Čuveni sudija otkrio ko je najgori na terenu: Uhvatio me je za 'loptice' u tunelu...
Foto - EPA

Clatenbrug je s Bellamyjem imao najviše problema

Čuveni sudija otkrio ko je najgori na terenu: Uhvatio me je za 'loptice' u tunelu...

M. Šljivak

Čuveni engleski sudija Mark Clattenburg imao je priliku tokom karijere da vodi neke od najvećih utakmica.

Sudio je finale Evropskog prvenstva, Lige prvaka i FA Kupa, a pored njega je prošlo hiljade fudbalera s različitim karakterima.

U razgovoru sa kolumnistom Daily Maila Craigom Hopeom Clattenburg je otkrio imena igrača koji su ga najviše nervirali tokom utakmica.

Među petoricom koju je odabrao su Craig Bellamy, Roy Keane, Jens Lehmann, Pepe i Jon Obi Mikel.

Ipak, iako je imao oštre reakcije svih nabrojanih, pa čak ga je i Mikel optužio za rasizam, ono što je Bellamy napravio prevazišlo je sve granice.

"Uhvatio me je za 'loptice' u tunelu Etihada. Kada mislim na 'loptice' (balls) ne mislim na lopte za utakmicu. Bila je šala i tako sam to i shvatio, ali između nas je bilo okršaja u prošlosti", rekao je Clattenburg i nastavio je:

"U decembru 2009. godine sam ga isključio. Prvo sam mu dao žuti karton zbog ponašanja, a šta je sve govorio mogao je lako dobiti i crveni. Potom sam u dao žuti karton zbog glume, a kasnije sam vidio na ponovljenom snimku da je bio penal. Poludio je, ne možete ni zamisliti koliko. Bellamy je bio noćna mora za sudije. Samo je njuškao oko vas, dodirivao bi vas i izazivao. Bio je nepristojan i teško je raditi s takvim igračima", rekao je Clattenburg.

Čuveni sudija je istakao i kako mu se Jon Obi Mikel nikada nije izvinio za lažnu optužbu za rasizam i da se i danas zbog toga osjeća veoma loše.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi