Kinezi ne staju s kupovinom

Alex Teixeira u Kini?

Kinezi ne staju s kupovinom

Midhat Šljivak

Kineski tim Jiangsu Suning troši nevjerovatan novac na pojačanja.

Ovaj tim dovodi zvijezde evropskih klubova, a član ovog tima je postao već Brazilac Ramires, kojeg su Chelseaju platili 25 miliona funti.

Međutim, nema ovaj tim namjeru da se na tome zaustavi. Yayi Toureu su ponudili 30 miliona funti za samo jednu sezonu, a sada su poslali ponudu i za zvijezdu Shakhtara iz Donetska, Alexa Teixeiru.

Navodno, kineski tim je spreman potrošiti pravo bogatstvo za 26-godišnjeg fudbalera. Ponudili su čak 50 miliona eura timu iz Donetska, što je ponuda koju bi oni rado prihvatili.

Brazilac je tijekom januara bio jako blizu prelaska u Liverpool. Ipak, Redsi su odustali nakon što je ukrajinski tim odbio dvije ponude.

Teixeira blista u dresu Shakhtara ove sezone. Postigao je 26 pogodaka u 26 nastupa, te je svojim igrama privukao veliku pažnju evropskih velikana.

Ipak, kineski novac se lako ne odbija, pa bi i ovaj fudbaler mogao putem mnogih zvijezda, koje su karijeru nastavile u ovoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi