Kinezi nude Realu 200 miliona eura za Ronalda

Portugalcu nude pet puta veću platu nego u Madridu

Kinezi nude Realu 200 miliona eura za Ronalda

D. Rakanović

Real Madrid je za Cristiana Ronalda dobio nevjerovatnu ponudu iz Kine, čiji predstavnici dolaze na pregovore u Madrid naredne sedmice. 

Neimenovani kineski klub nudi 200 miliona eura odštete Realu, dok Ronaldu nude velikih 120 miliona eura godišnje plate.

Ukoliko bi se transfer ostvario, bio bi srušen svjetski rekord u obje kategorije. Trenutni rekord drži Manchester United koji je za usluge Paula Pogbe platio skoro pa duplo manje. Zanimljivo da je plata koju Kinezi nude Portugalcu čak pet puta veća od iznosa koji zarađuje u Realu. 

Prethodnih dana svjetski mediji su špekulisali oko budućnosti Cristiana Ronalda. Portugalski mediji su otkrili da poznata tri evropska i jedan nepoznati kineski klub spremaju bogate ponude za Portugalca. Španski novinari naravno odmar su tražili objašnjenje od Ronalda koji je odgovorio "Ništa nije nemoguće...".

Madridski AS u današnjem izdanju je objavio da se kineski fudbal u velikom stilu vraća u utrku za Ronaldom. Njegova predstava u finalu Lige prvaka u Cardiffu, te sjajna forma koju je pokazao u prošlih godinu dana, natjerali su za sada nepoznati klub na najambiciozniji pokušaj da se Ronalda odvuče od Reala.

Misteriozni predstavnici kineskog kluba dolaze slijedeće sedmice, kako bi dokazali da je odavno poznati interes Kineza za Cristiana Ronalda, ovaj put konkretan, piše AS.

Ronaldo je u novembru prošle godine produžio ugovor sa Realom do 2021. godine, a na Santiago Bernabeu došao je iz Manchester Uniteda 2009. godine.   

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi