Kinezi su jučerašnja priča, Marko Arnautović mijenja Harryja Kanea?
(Foto: EPA) Marko Arnautović je u jesenjem dijelu sezone odigrao 18 utakmica za West Ham u svim takmičenjima, te je postigao osam golova i upisao dvije asistencije

Ne prestaju špekulacije o budućnosti austrijskog reprezentativca

Kinezi su jučerašnja priča, Marko Arnautović mijenja Harryja Kanea?

Većina navijača West Hama vjeruje da je Marko Arnautović protiv Arsenala odigrao svoju zadnju utakmicu u dresu Čekićara.

Špekuliše se da je njegov transfer u kineski Shanghai SIPG skoro pa gotova stvar, jer je ponuda jednostavno bila prebogata da bi se odbila. Navodno je Arnautoviću obećano 40 miliona funti za četiri godine, a West Hamu 35 miliona za transfer.

Ipak, sada BBC donosi nove informacije. Prema posljednjim špekulacijama Arnautović bi mogao odustati od od "već dogovorenog" transfera u Kinu jer bi karijeru mogao nastaviti u Tottenhamu.

Naime, napadač i ponajbolji igrač Tottenhama Harry Kane će biti van stroja do marta ove godine, nakon što je zadobio težu povredu, pa je njegovim Pijetlovima pod hitno potreban novi špic.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Tottenham sada želi upravo 29-godišnjeg Arnautovića, te neće štediti novac u pokušaju da ovog austrijskog reprezentativca dovede u svoje redove.

Treba dodati da iz West Hama i dalje tvrde da žele zadržati Arnautovića u svojim redovima, bez obzira na glasine o "dogovorenom" transferu u Kinu, pa ipak treba sačekati i vidjeti da li će sjajni napadač uopšte mijenjati sredinu ove zime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi