Kinezi u Gattusu vide spas

Da li će italijanski strateg prihvatiti poziv?

Kinezi u Gattusu vide spas

Nakon otkaza u Milanu Gennaro Gattuso je bez poslovnog angažmana. Ipak, interesa za karizmatičnog stratega ne manjka.

Još ranije se pisalo o interesu nekih italijanskih klubova za Gattusa, a sada stižu informacije da bi 41-godišnjeg stručnjaka voljeli vidjeti i na dalekom istoku.

Naime, Sportitalia prenosi da Gattusa na klupi svoje ekipe želi kineski Shanghai Shenhua.

Iako je Shanghai Shenhua u posljednja dva kola kineske Superlige upisao dvije pobjede i dalje se nalazi "neugodno blizu" zone ispadanja.

Ova ekipa je, naime, nakon 19 odigranih kola na 12. poziciji, tri mjesta iznad zone ispadanja. Zbog toga čelnici kluba žele dovesti novog trenera koji bi "razdrmao" ekipu, a u Gattusu vide pravog čovjeka za to.

Da li će Gattuso put Kine, ostaje da se vidi, ali vrijedi napomenuti da njegov sunarodnjak Stephan El Shaarawy nije odolio zovu iz Shanghai Shenhua. Naime, doskorašnji fudbaler Rome je nedavno pojačao ovu kinesku ekipu i uz Nigerijca Odiona Ighala je najveća zvijezda u timu.

Inače, još uvijek aktuelni šef stručnog štaba Shanghai Shenhua je 60-godišnji Kang-heui Choi iz Južne Koreje.

Top Komentari

likCe25
??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi