Još jedan klub iz vrha Serie A počeo pregovore sa Gattusom
Gattuso nije uspio dovesti Milan među prve četiri ekipe i dobio je otkaz

Bivši trener Milana čini se neće dugo biti bez posla

Još jedan klub iz vrha Serie A počeo pregovore sa Gattusom

S. Pašalić

Gennaro Gattuso je u utorak dobio otkaz na klupi Milana.

Rossoneri nisu uspjeli izboriti nastup u Ligi prvaka naredne sezone i Gattuso je nakon 18 mjeseci morao napustiti klupu ovog velikana.

Gattuso se odamah nakon odlaska iz Milana povezivao sa nekoliko klubova iz Serie A, a najviše su se spominjali Sampdoria i Roma, a Sky Sports sada tvrdi da je i Lazio u pregovorima sa Gattusom.

Iako se 41-godišnji Gattuso ranije povezivao sa Romom, ona je odbio ponudu Vučice, ali bi sada mogao sjejsti na klupu drugog kluba iz Rima.

Ukoliko dođe do dogovora, Gattuso bi trebao zamijeniti na klupi Simonea Inzaghija koji još uvijek ima jednu godinu ugovora s Lazijom, ali je zatražio vremena da razmisli o svojoj budućnosti što je potaklo upravu Lazija da krene u potragu za njegovom eventualnom zamjenom.

Gospodski potez Gattusa na odlasku iz Milana

Gattuso je za italijanske medije izjavio da napuštanje Milana nije za njega bila nimalo lagana odluka, ali da je nakon nevjerovatnog pritiska jednostavno došlo vrijeme da se malo odmori od svega.

"Odluka da napustim klupu Milana nije lagana, ali je to odluka koju sam morao donijeti. Nema određenog trenutka zbog kojeg sam to odlučio, ali kada sumiram ovih 18 mjeseci onda je vrijeme da se nešto mijenja", rekao je Gattuso.

No, i na odlasku iz kluba u kojem je proveo većinu igračke karijere pokazao je koliko voli Rossonere. Gattuso je odlučio da se odrekne i plate, odnosno obeštećenja koje je trebao dobiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gattuso je s Milanom imao ugovor na još dvije godine, no uopšte nije htio da razmišlja o novcu i poručio je da ga to uopšte ne zanima.

"Odričem se dvogodišnjeg ugovora s Milanom. Moja priča s ovim klubom nikad nije bila vezana za novac, a to neće biti slučaj ni u budućnosti", poručio je Gattuso na odlasku iz Milana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi