Kinezi 'zagrizli' i za Johna Terryja, ali uzalud!

Odbio bogatu ponudu

Kinezi 'zagrizli' i za Johna Terryja, ali uzalud!

D. Vejo

"Zarada od 20 miliona funti po sezoni? Ne, hvala", rekao je John Terry na prijedlog transfer ponude jednog kineskog prvoligaša. 

Ovo je još jedan dokaz koliko su u Kini željni igrača koji igraju u evropksim klubovima. Svakog dana žele sve više zvijezde u svojim ligama.

Kakav prelazni rok za kineske klubove. Mnoge zvijezde današnjeg fudbala primamljivim ponudama pokušali su namamiti u svoju zemlju. Neki od njih su ipak rekli ne, kao kapiten Plavaca.

Na poziv koji se ne odbija, Terry je ipak rekao ne. Ostao je vjeran timu sa Stamford Bridgea. O nastavku karijere i novoj sredini za sada se spominju neke solucije. 

Trenutno su tri ponude na stolu. Dvije dolaze iz MLS lige ili Amerike, a jedna iz katarskog Al Arabija. Kapiten je potvrdio da će nakon isteka ugovora na kraju sezone napustiti Chelsea, iz razloga što mu klub nije ponudio nastavak saradnje.

Iza sebe, kapiten ima veliki karijeru. Ovaj 35-godišnji štoper napušta klub nakon 21 godine provedene u njemu, a za Chelsea je odigrao 699 utakmica i postigao 66 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa Chelsijem osvojio je Ligu prvaka, pet FA Kupova, četiri puta Premiership, Ligu Evrope, tri Liga kupa i dva Community shielda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi