Čovjek je magnet za trofeje: U svim sezonama karijere osvojio je titulu prvaka države

I to u tri zemlje

Čovjek je magnet za trofeje: U svim sezonama karijere osvojio je titulu prvaka države

Eldar Ganibegović

Desetu titulu prvaka Njemačke u nizu sinoć je osigurao Bayern.

Pobjedom 3:1 u Klasikkeru na tri kola prije kraja osigurali su novu titulu, a novim naslovom okitio se i Kingsley Coman.

Francuz ima nevjerovatan niz u karijeri, s obzirom na to da je u tri različite države osvajao titule prvaka i to u svakoj sezoni svoje karijere.

U sezonama 2012/13. bio je prvak Francuske s PSG-om, a onda je otišao u Juventus gdje je prvak Italije bio naredne dvije sezone.

Poslije toga uslijedio je prelazak u Bayern i ovo mu je sedma titula s tim klubom, a ukupno 11. u karijeri. Nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim ligaških titula, Coman je po jednom osvajao Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA-in Superkp, tri puta njemački Kup i pet puta Superkup, jednom italijanski Kup i Superkup, te po jednom francuski Liga kup i Superkup.

Podsjetimo, u januaru je za njega bio zainteresovan Newcastle, ali je Coman napravio pravi potez ostankom u Bayernu s kojim je ponovo osvojio titulu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Nek potpise za Rennes, Fiorentinu i Hertu, pa neka magnetise, tj privuce trofeje :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi