Zapaljen automobil majke jednog od sudija, savez odmah prekinuo prvenstvo!

Najavljen i veliki štrajk sudija

Zapaljen automobil majke jednog od sudija, savez odmah prekinuo prvenstvo!

Edmir Škorić

Veliki skandal izbio je u 24. ligi na UEFA-inoj listi, sudije su stupile u štrajk, a podržao ih je i nogometni savez te zemlje.

Utakmice su do daljnjeg prekinute zbog "atmosfere terora". Uslijedilo je nekoliko napada na sudije i njihove porodice, a list "Parikiaki" tvrdi kako je zapaljen automobil majke jednog od sudija.

Inače, na Kipru su odigrana ove sezone četiri kola i trenutni lider je Aris Limassol, koji ima 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Anorthosis. Prvenstvo je privremeno suspendovano i pitanje je kada će se n nastaviti.

Sve je počelo zbog štrajka sudija koje su odlučne da ne nastave raditi svoj posao nakon što je majci jednog od njih zapaljen automobil na periferiji Nikozije. Savez je zbog toga suspendovao ligu.

"Naša organizacija ponovo potvrđuje svoju podršku sudijama i njihovim porodicama, nadajući se da će počinioci odgovarati tokom policijske istrage koja je u toku”, navodi se u saopštenju kiparskog nogometnog saveza.

Oglasi

Ovo nije prvi skandal te vrste na Kipru. List navodi da su sudije redovno žrtve napada. Novinari izvještavaju o brojnim pokušajima bombaških napada.

"Kiparski nogomet je nekoliko godina opterećen akcijama protiv sudija, uključujući brojne bombaške napade na imovinu sudija", navodi se u tekstu.

Sudije su se zasitile ovakvog stanja i zahtijevaju od vlade i saveza da preduzmu sigurnosne mjere kako bi se pozabavili nasiljem koje je u toku. Oni su također osudili postupke vlade jer nijedan od slučajeva bombaškog napada još uvijek nije riješen.

Na Kipru trenutno igraju i neki bh. nogometaši, a u petoplasiranoj ekipi prvenstva AEK Larnaci brani reprezentativni golman Kenan Pirić. Zajedno s njim igra još jedan Zmaj, Hrvoje Miličević, koji je u AEK došao iz Sarajeva.

Inače, i 2019. godine su Kiprani suspendovali prvenstvo. Zbog sumnji o namještanju prekinuto je prvenstvo, uključili su u sve Evropsku nogometnu federaciju (UEFA) i saopšteno je da će biti donijeti novi propisti oko kazni za klubove koji su izazvali sumnju.

Godinu dana kasnije je kiparski nogometni savez donio istu odluku, ali zbog korona virusa. Odlučeno je da te sezone ne bude proglašen šampion i da ne bude ispadanja u Drugu ligu.

Top Komentari

Mostarac94
Sabrija sjecas li se one noci?
1 0
mido1921
Šta vozi Halkićeva mater?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi