Kipar uz dosta muke savladao Gibraltar

Utakmice kvalifikacija za SP

Kipar uz dosta muke savladao Gibraltar

Endin Čaušević

Reprezentacija Kipra ostvarila je pobjedu na domaćem terenu protiv Gibraltara u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kipar je nakon poraza u Zenici večeras u Nikoziji ugostio Gibraltar, te je do prve pobjede u kvalifikacijama došao teže od očekivanog sa 3:1. Domaći su do prednosti stigli u 29. minuti kada je pogodio Laifis, a na 1:1 izjednačio je Casciaro.

Ipak, u finišu utakmice domaći su uspjeli postići još dva gola i stići do pobjede. Novo vodstvo Kipranima donio je Soteriou, dok je konačnih 3:1 postavio Sielis.

Kipar je sada pet i našoj grupi sa tri osvojena boda, dok je Gibraltar posljednji bez bodova. Mečevi između Grčke i BiH, te Belgije i Estonije igraju se od 20:45.

Također, večeras u terminu od 18 sati odigrane su još četiri utakmice. Bugarska je slavila protiv Bjelorusije sa 1:0, dok su Mađari bili ubjedljivi protiv Andore (4:0). Švicarska je sa 2:0 savladala Farske Otoke, a Holandija je kao gost slavila u Luksemburgu sa 3:1.

Kvalifikacije za SP, 4. kolo:

Bugarska - Bjelorusija 1:0

Kipar - Gibraltar 3:1

Luksemburg - Holandija 1:3

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mađarska - Andora 4:0

Švicarska - Farski Otoci 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi