Kiparski klub uništio karijeru trojici igrača: Nepoznatim supstancama im uzrokovali srčane probleme!
Zaista je nevjervatno da se ovakva bezobzirnost prema fudbalerima dešava igdje na svijetu. Nažalost, fudbaleri će morati da okončaju karijeru

FifPro pomaže nesretnim fudbalerima

Kiparski klub uništio karijeru trojici igrača: Nepoznatim supstancama im uzrokovali srčane probleme!

Midhat Šljivak

Trojici fudbalera poznatog kiparskog kluba dijagnostikovani su ozbiljni srčani problemi nakon što su im klupski doktori davali nepoznate supstanice kako bi im ubrzali oporavak od povreda.

Prema navodima Unije fudbalera FifPro jedan od kiparskih klubova koji nije imenovan, trojici je fudbalera prouzrokovao ozbiljne probleme sa zdravljem i oni sada imaju ozbiljnih problema sa srcem.

FifPro tvrdi da su iste supstance koristili i još neki klubovi u ovoj zemlji. Sve je počelo na početku prošle sezone, ali imena klubova i igrača još uvijek se ne žele otkriti.

"Zbog zabrinutosti da postoji povezanost između nepoznatih supstanci koje su davane igračima za brži oporavak od povreda i srčanih problema koji su im dijagnostikovani, FifPro poziva vlasti da otkrije ko je omogućio liječenje fudbalera na takav način", piše FifPro.

Organizacija FifPro predstavlja preko 60.000 fudbalera širom svijeta, a najavili su financijsku i medicincku pomoć igračima koji su se našli u zdravstvenim problemima.

Podsjetimo, veliki broj fudbalera izgubio je živote na fudbalskim terenima u proteklih 15-ak godina i jedno vrijeme su smrti zbog zastoja srca bile veoma učestale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi