Kiprani priželjkuju "reprizu" prošlih kvalifikacija

Trening Kipra pred meč

Kiprani priželjkuju "reprizu" prošlih kvalifikacija

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Kipra odradila je večeras posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Bosne i Hercegovine. Gosti su trenirali na Bilinom polju, za razliku od reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je trenirala u Trening centru na Crkvičkom brdu, kako bi se što više sačuvao teren za sutrašnju utakmicu.

Selektor Kipra izjavio je da njegova ekipa sutra mora dati maksimum, ako žele do pozitivnog rezultata. Podsjetimo protivnik naše reprezentacije u prva dva kola kvalifikacija zabilježio je dva poraza od Belgije (3:0) i Grčke (2:0), tako da se nadaju da mogu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine do prvog pozitivnog rezultata u ovim kvalifikacijama.

Kipar je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, senzacionalno pobijedio Bosnu i Hercegovinu rezultatom 2:1, na Bilinom polju, iako su tada gubili 1:0, selekcija Kipra je zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani, te brzim kontranapadima došla do dva gola i velika tri boda, koja njima na kraju nisu mnogo značila, ali je zato selekciji Bosne i Hercegovine uskratio direktan put na Euro u Francuskoj.

Kiprani se nadaju da sutra mogu do čuda, iako su uvjereni da ih izabranici Mehmeda Baždarevića neće ovaj put kao prošli podcijeniti, te da su analizirali njihovu igru protiv Belgije i Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi