Selektor Kipra pred meč u Zenici

"Moramo dati sve od sebe ako želimo ostati neporaženi"

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Kipra sutra će se suprotstaviti selekciji Bosne i Hercegovine u 3.kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Kiprani su kvalifikacije počeli s dva poraza, te se nadaju da mogu sutra ponoviti prošle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kada su na Bilinom polju iznenađujuće slavili 1:2 protiv domaćina.

Na današnjoj press konferenciji njihov selektor Christakis Christoforou je izjavio sljedeće:

"Znamo protiv koga igramo i koliko su jaki kao tim, isto tako znamo gdje igraju njihovi igrači, koji posjeduju veliko iskustvo igranja u Evropi. Mi ako želimo da napravimo rezultat i ostanemo neporaženi, svi igrači moraju dati sve od sebe, jedino tako se možemo nečemu nadati.Nemamo problema s povredama, svi igrači su spremni i nadamo se da sutra možemo odigrati dobru utakmicu. U prošlim kvalifikacijama smo ovdje pobijedili, tada nas je Bosna i Hercegovina vjerovatno podcijenila, a mi smo bili dobru u odbrani i efikasni u napadu. Sutra će vjerujem biti drugačija utakmica, ali bi uz malo sreće mogli ostvariti pozitivan rezultat" istakao je Christoforou.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni igrač Kipra Vincent Fabiern Laban Bounayre, koji ima 25 nastupa za Kipar kazao je da su spremni za sutrašnju utakmicu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv veoma jakog protivnika. Upoznati smo sa snagom njihove ekipe, igrači im igraju u top klubovima u Evropi.Moramo dati sve od sebe i igrati čvrsto, ako želimo do povoljnog rezultata" kazao je veznjak gostujuće selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi