Kiša golova u Kortrijku, iznenađenje kola priredio Leuven

Jupiler liga Belgije

Kiša golova u Kortrijku, iznenađenje kola priredio Leuven

Ostende je u derbiju začelja Jupiler lige Belgije ostvario pobjedu nad Waaslund – Beverenom rezultatom 2:1. 

Siani iz penala je pogodio za vodstvo domaćina, Henkens je izjednačio nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu, a konačnih 2:1 postavio je Brillant petnaest minuta prije kraja utakmice.

Beveren je predposljednji sa 20 bodova, dok je Ostende na 12. mjestu sa pet bodova više. Agonija Monsa nastavljena je domaćim porazom od Mechelena rezultatom 2:0. Strijelci za goste bili su Destorme i Vanlerberghe tri minuta prije kraja utakmice. Senad Karahmet nije ulazio u igru u gostujućem timu. Mechelen je jedanaesti sa 26 bodova, a Mons posljednji sa svega 13.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Leuven koji je na domaćem terenu minimalnim rezultatom porazio Waaregem. Jedini pogodak na utakmici postigao je Van Eeno u 54. minutu. Gosti su u 58. minutu ostali sa deset igrača jer je crveni karton zaradio N'Diaye. Muhamed Subašić nije konkurisao za tim u redovima domaćina. Leuven je nakon ovog trijumfa na 14. mjestu sa 22 boda, dok je Waaregem četvrti sa 44 boda.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ljepotica kola odigrana je u Kortrijku gdje je istoimenog domaćina rezultatom 4:3 porazio Lierse. Domaćin je poveo već u drugom minutu pogotkom Mattona, a potom je uslijedio preokret koji su kreirali sa po dva pogotka Watt i Bourabia. Za domaće su još pogađali Coulibaly i Santini. Lierse je pobjegao iz opasne zone, sada je na 13. mjestu sa 24 boda, dok je Kortrijk sedmi sa 32 boda.

Cercle Brugge je u derbiju sredine tabele kao domaćin sa 3:0 porazio tim Charleroia. Strijelci za domaćina bili su Cornelis, Uchebo i Buyl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.