Kiša napravila ogromne probleme na Pecari: GOŠK odnio bod iz Širokog!
Široki je imao veliku priliku da preskoči Željezničar na trećem mjestu, ali su na kraju osvojili samo bod

Teren je bio u katastrofalnom stanju

Kiša napravila ogromne probleme na Pecari: GOŠK odnio bod iz Širokog!

M. Šljivak

Široki je u 18. kolu Premijer lige BiH na Pecari ugostio GOŠK iz Gabele, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo, 1:1.

Velika kiša koja u Hercegovini pada već satima potopila je teren Pecare, pa iako je utakmica počela, uslovi na terenu su bili zaista grozni.

Ipak, uspjeli su igrači oba tima koliko-toliko da odigraju ovaj meč, a u prvih 45 minuta je bilo i nekoliko zanimljivih situacija.

Domaći su bili konkretniji tim. Franić i Eliomar su bili u dobrim situacijama da zatresu mrežu GOŠK-a, ali posebno u slučaju Eliomara voda na terenu je spasila gol Gabeljana.

S obzirom na vremenske uslove koji su vladali na Pecari nije nikakvo čudo što je prvo poluvrijeme ovog meča završeno bez golova (0:0).

U nastavku uslovi nisu bili ništa bolji, pa je loš teren bio i glavni razlog što u 55. minuti domaći nisu poveli. Jurić i Bagarić su imali zicere, ali lokva vode ih je spriječila da matiraju kozića.

Minut kasnije GOŠK je imao jako dobru šansu. Šutirao je Ereiz, a sjajno je odbranio Bilobrk i spasio je Široki.

Domaći su imali još nekoliko šansi, ali ih nisu iskoristili, da bi u 74. minuti GOŠK stigao do vodstva. Grešku odbrane domaćeg tima koristi Mirsad Ramić i pogađa za 0:1.

Radost gostiju je kratko trajala. Široki je do izjednačenja došao u 80. minuti kada Bagarić pogađa mrežu Kozića nakon velike gužve za 1:1.

Krenuo je potom domaći tim po pobjedu. Stvorili su još nekoliko šansi pred golom GOŠK-a, ali je do kraja ostalo 1:1 i Gabeljani zadovoljni napuštaju Pecaru.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Široki - GOŠK 1:1 (Bagarić 80' /  Ramić 74')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Jurić, Kovačić, Begonja, Marković.

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Raguž, Vego, Hajdarević, Hasanović, Kovačić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi